Kustannustilastot 2003

Koulutuksen kustannustiedot vuodelta 2003 ovat nyt Opetushallituksen WWW-sivuilla. Valitsemalla opetussektorin pääsee raporttiluettelon kohtaan, josta voi valita haluamansa kustannusraportin. Niitä kustannusraportteja, joita ei ole WWW-sivuilla, voi tilata numerosta (09) 7747 7090. Näiden raporttien toimittamisesta veloitetaan raporttien laajuuden ja työmäärän mukaan.


Raportit ovat html-muotoisia. Jos raportti ei mahdu lukukelpoisena näytöllesi, voit pienentää sitä selaimesi komennolla "fontit - pienennä/decrease font". Haluamaasi kohtaan pääset selaimesi "etsi/find in page" -komennolla antamalla hakusanaksi esim. koulutuksen järjestäjän nimen tai nimen osan.


Koulutuksen järjestäjittäin tulostetut, yksityiskohtaiset ja edelliseen vuoteen vertaavat raportit latautuvat koulutuksen järjestäjittäisinä osina. Tällaisten raporttien kohdalla raporttiluettelossa oleva linkki aukaisee (vuoden 2003 kustannusraportoinnista alkaen) luettelon raportilla olevista koulutuksen järjestäjistä. Valitsemalla haluamasi koulutuksen järjestäjän saat vain ko. koulutuksen järjestäjää koskevan osan raportista latautumaan työasemaasi. Täten latautumisajat ovat yleensä varsin lyhyitä. Toiminta on sama, kuin mihin päästään raporttivalinnan pääsivun Rahoitusjärjestelmän raportit vasemmasta palkista Tietojen haku yksityiskohtaisilta raporteilta: raporteittaisen haun kautta. Tämän haun kautta voidaan hakea myös useimpia vanhempia raportteja vastaavalla tavalla pilkottuina.


Useimpien raporttien tulostaminen sellaisenaan ei ole suositeltavaa niiden laajuuden vuoksi. Raporttien siirtoon esim. taulukkolaskentaohjelmaan löytyy ohje täältä.